I natursköna Börsökna Väster finns denna härliga hästgård med ca 5 ha mark. Huvudbyggnad i mycket gott skick. Matsal, vardagsrum och bibliotek i fil.

Beskrivning

Underbar hästgård med 4 stallplatser.

Välkommen till Hattranvägen 40! Lagom nära stan, på promenadavstånd från Borsöknasjön väntar ett vitt hus med snickarglädje och stall med 4 boxar, fd bagarbod, en loge med stora möjligheter, lösdrifter, paddock och en rundkorall med gjutna stolpar. Huset ger en gårdskänsla och är sinnebilden av hemtrevlighet och mys. Den grusade uppfarten leder dig fram till den stenlagda uteplatsen och till en välkomnande veranda vid husets entré. Väl inne i huset möts du av en välkomnande hall, ett snyggt kök med gott om förvaring, tre rum i fil som samtliga har kakelugnar (2 fungerande, i matsal och vardagsrum men den i bibliotek/kontor är ej provtryckt). Det finns även ett sovrum och ett helkaklat badrum. På övre plan finns ett stort allrum med utgång till balkong för mysiga stunder. 3 sovrum och ett helkaklat badrum med exklusivt stort tvättställ.

Borsökna är en mycket naturskön och trivsam del av Eskilstuna. I omgivningen finns härliga Borsöknasjön och mysig skog med upptrampade stigar. Goda kommunikationer till Eskilstuna centrum och Stockholm samt städer i Mälardalen.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1924
Antal rum
8
Antal sovrum
4
Boarea
220
Kommentar till Areauppgifter
taxeringsinformation
Tomtbeskrivning
Tomtarea 5000 m².
Bilplats
Uppställning för bilar på grusad uppfart.
Uppvärmning
41 055 kr
Vatten och avlopp
1 079 kr
Renhållning
2 894 kr
Total driftkostnad
ca 45 028 kr/år
Antal i hushållet
3
Kommentar
I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel.
Hall
Stor entréhall med laminatgolv och avhängningsmöjligheter.
Sovrum
Med laminatgolv och klädkammare.
Badrum
Helkaklat badrum med klinkergolv, golvvärme, duschplats, wc, tvättställ på kommod och handdukstork. Nytt 2020.
Kök
Med laminatgolv och utrustat med kyl, frys med is och vatten, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och mikrovågsugn.
Matsal
Med trägolv och kakelugn.
Vardagsrum
Med trägolv och kakelugn.
Bibliotek/kontor/sovrum
Med trägolv, kakelugn (eldningsförbud, ej provtryckt) och klädkammare.
Tvättstuga/groventré
Med våtrumsmatta, tvättmaskin, tvättho, arbetsbänk och förvaring.
Allrum
Med laminatgolv och utgång till stor balkong.
Sovrum
Med parkettgolv.
Sovrum
Med parkettgolv.
Sovrum
Med parkettgolv.
Badrum
Renoverat 2010/2011 med klinkergolv, golvvärme, kakel på väggar, badkar, stort exklusivt tvättställ, handdukstork och vägghängd wc.
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el, luftvärmepumpar och kakelugnar

Mark

Betesmark
Areal: 2 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.
Skogsmark
Areal: 1 ha.
Åkermark
Areal: 1 ha. Brukningsvärde: Sämre än normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.

Areal

Källa Skog Impediment Åker Inägomark Bete Vatten Övrigt Totalareal
Taxerad areal 1 1 2 1 5

Ekonomibyggnad

Namn
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Beskrivning
Area 122 kvm. Beskaffenhet: Enklare. Här finns 4 boxar, fd bagarbod och stor loge på hela övre plan.

Fakta om bostaden

Hustyp
Gård
Fastighetsbeteckning
Mesta 1:24
Adress
Hattranvägen-40
Postnummer
63233
Ort
Eskilstuna

Byggnad

Boarea
220 kvm

Fastighet

Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Borsökna GA:3 ändamål: Vägar Last: Officialservitut Väg, 0484-08/88.1 Last: Officialservitut Väg, 0484-08/88.2

Pantbrev

Totalt
3 200 000 kr
Fakta
  • Hustyp Gård
  • Boarea 220kvm
  • Kommun Eskilstuna
  • Område Borsökna Väster
  • Gatuadress Hattranvägen 40
  • Postnummer 63233
  • Fastighetsbeteckning Mesta 1:24
Dokument

Tomtkarta.pdf

ALLA BILDER
Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.Underbar hästgård med 4 stallplatser.
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Thomas Forslöf

Thomas Forslöf

Reg. Fastighetsmäklare

072-3736651

thomas@maklareforslof.se